Sofie & Michiel

 Voor Fred + Ginger duiken Michiel en Sofie in de wereld van Max en de Maximonsters, een klassieker binnen de literatuur voor kinderen, ooit verfilmd als Where the wild things are. Verwacht u aan exotische melodieën, spannende baslijnen, monsters in dromen en de wens van iedereen om af en toe een held te zijn in ons eigen verhaal. 

Michiel Van Cleuvenbergen is gitarist-componist van Condor Gruppe. De muziek van deze band valt best te omschrijven als een instrumentale roadmovie, met lang uitgesponnen scènes en een nostalgische feel. Een mix van Ennio Morricone, Pink Floyd, en meeslepende soundtracks uit Michiels rijke platencollectie.

Hun eerste twee platen werden zeer goed ontvangen in binnen- en buitenland. Momenteel neemt Condor Gruppe hun derde plaat op, met hierop conga’s en blazers, sitars en synthesizers en hier en daar een mannenkoor naast goed wat gitaren.  Hun nieuwe plaat komt midden maart uit en stellen ze voor in De Roma in Antwerpen en in de AB in Brussel. In het verleden speelde Michiel bij Creature With The Atom Brain waarmee hij meermaals door Europa toerde.

 Sofie Palmers studeerde in 2009 af aan de Toneelacademie van Maastricht en is sindsdien bij meerdere gezelschappen als actrice te gast. Ze speelde onder andere bij Skagen, Compagnie De Koe, Het Paleis, BRONKS en Martha!Tentatief.  Sofie schrijft en maakt ook zelf voorstellingen. Op haar eigen genuanceerde manier probeert ze bloot te leggen wat haar raakt in de wereld. Hierin is ze telkens op zoek naar een combinatie van humor, kwetsbaarheid en troost. Afgelopen seizoen was ze te zien in de succesvolle voorstelling L’étude (nu slaat de chaos toe), waarin ze zich samen met Sien Eggers en Jessa Wildemeersch afvraagt of de vrouwenrollen in de stukken van Shakespeare de tand des tijds kunnen doorstaan. Volgend jaar gaat ze weer met Sien en Jessa aan de slag en neemt ze de Drie Zusters van Tsjechov onder de loep. 

Op het scherm was Sofie te zien in onder andere De Helaasheid der Dingen, En toen kwam ons ma binnen, Zuidflank, Safety First, Vossenstreken en Vermist. Michiel en Sofie maakten in het verleden samen het muzikale luisterverhaal The Peculiar Case of Rebecca Rolfe, also known as Pocahontas, waarin ze het publiek terugbrengen naar de begindagen van Amerika en het ware verhaal achter de mythische Pocahontas ontrafelen. Hiervoor gaan ze live aan de slag met gitaren en microfoons, loopstations en pedalen en net geen pijl en boog. 

 Condor Gruppe album release - 16 maart 2O18 in De Roma Antwerpen

 The Peculiar Case of Rebecca Rolfe also known as Pocahontas  - 26 januari in Rataplan Antwerpen

 L’étude (nu slaat de chaos toe) gaat in voorjaar 2O18 uitgebreid op tournee door Vlaanderen. 

www.sofiepalmers.be

www.condorgruppe.com

Sofie & Michiel lezen voor op:

 Woensdag 22/11

 Fred & Ginger Antwerpen om 14u3O & 16u3O
Lombardenvest 54
2OOO Antwerpen