Vincent Bal

Voor Fred + Ginger neemt Vincent je mee in het verhaal van Minoes, de eigenaardige juffrouw die zich nogal kats gedraagt. Minoes is een kinderboek van Annie MG Shmidt uit 197O en werd in 2OO1 verfilmd door Vincent Bal, naar een scenario van Burny Bos. Nadien verrast Vincent ons met zijn schaduwtekeningen.

 Vincent Bal studeerde in 1994 af aan het Hoger Sint-Lukasinstituut in Brussel als filmregisseur. Hij is maker van zowel lang- als kortspeelfilms. Wij kennen hem van ‘Minoes’, ‘Brabançonne’, ‘the zigzag kid’, ‘kik & Bob’, ‘Man Van Staal’ en nog een reeks kortfilms. 

Naast filmmaker is Vincent ook illustrator. Sinds Mei 2O16 deelt hij zijn ‘shadow doodles’ op de sociale media. Met enkele pennentrekken worden de schaduwen van alledaagse voorwerpen veranderd in grappige en poëtische beelden. Ondertussen zijn er wereldwijd meer dan 137 OOO mensen die dagelijks glimlachen dankzij de wondere wetenschap van de ‘shadowology’.

In 2O18 verwachten we de premiere van ‘Shadowolgy’ een Korte film over een jongetje dat zijn vriend helpt om naar de zee te gaan. Het enige probleem is dat zijn vriend een schaduw is.

 https://www.instagram.com/vincent_bal

 

Vincent leest voor op:

 Zaterdag 18/11

Fred & Ginger Antwerpen om 1Ou3O & 16uOO
Lombardenvest 54
2000 Antwerpen